lauantai 27. tammikuuta 2018

Alias Grace (minisarja 2017)


Alias Grace, minisarja 2017
Netflix original.
kuva: IMDb

Se on aina ihanaa, kun löytyy joku hyvä minisarja, jonka parissa voi kätevästi viettää vapaapäivän. Törmäsin tähän alun perin Sarjarakastuja-blogin arvostelussa, muuten olisi varmaan mennyt ihan ohi. Tykästyin paljon sarjan synkähköön 1800-lukulaiseen tunnelmaan ja Gracen tarinaan. Pakko siis hehkuttaa tätä täälläkin. 😁

Alias Grace on kuusiosainen minisarja, joka perustuu Margaret Atwoodin romaaniin Nimeltään Grace. Tarinan keskiössä on murhasta tuomittu Grace Marks, jonka menneisyyteen tässä syvennytään, suurimmaksi osaksi psykiatri Simon Jordanin haastatteluiden kautta. Tohtori Jordan yrittää tutkia Gracen mielensopukoita ymmärtääkseen onko Grace syyllinen vai ei. Hän ei nimittäin muista mitään murhayön tapahtumista.

Sarja on todella hyvin rakennettu, henkilökuvaukset tarpeeksi syviä minun makuuni ja näyttelijät nappivalintoja (varsinkin Sarah Gadon Gracen roolissa ja Edward Holcroft tohtori Jordanina). Etenkin Grace hahmona mielestäni mukavan moniulotteinen. Tarinaa kerrotaan kiehtovasti takaumien, haastatteluiden ja Gracen omien ajatuksien kautta. Kiehtovan sarjasta tekee myös se, että katsojalle ei ole aina selvää puhuuko Grace totta vai ei. Näin minä ainakin ajattelin läpi sarjan.

Historiallisen sarjan ystävää tässä myös hemmotellaan, sillä tämä sijoittuu 1800-luvun Kanadaan. Miljöönä toimivat kuritushuoneet sekä idylliset maalaistalot (ja kartanot) palvelusväkineen ja isäntineen. Atwoodin kirjoittama kirja perustuu tositapahtumaan, jonka ympärille hän on kutonut fiktiivisen moniverkkoisen tarinan.

Eli jos et ole löytänyt tätä minisarjaa vielä Netflixistä ja tykkäät tummanpuhuvista historiallisista draamasarjoista, hieman murhamysteerillä höystettynä, suosittelen tsekkaamaan!

Seuraavaksi mulla on katsomislistalla mm. Anna, a lopussa ja The Handmaid's tale.

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...