Alkuvuoden helmiä

by - kesäkuuta 24, 2023


Nyt kun vuosi alkaa olla puolessa välissä (mihin kaikki aika oikein menee 😨), on hyvä katsoa mitä on tullut luettua tähän mennessä. Ajattelin listata tähän ne kirjat, jotka jäivät mieleen parhaimpina lukukokemuksina.

Marianna Kurtto: Ellen valkeudessa

Sillä välin, kun kohistiin Kiira Korven runokirjauutuudesta Hyppää vaan!, Otavalta julkaistiin toinenkin runokirja, joka jäi paljon vähemmälle huomiolle. Marianna Kurton Ellen valkeudessa on johonkin tulevaisuuteen sijoittuva kirja tiedemiehestä ja koelinnusta, jota käyttäen etsitään ratkaisua ihmisiä hiertävään ongelmaan: kuinka eletään ikuisesti, kuinka ollaan kuolemattomia. Runomuotoinen tarina vuorottelee linnun ja tiedemiehen näkökulmia aiheeseen. Tämä kirja pyörii minulla mielessä edelleen. 

Mihail Šiškin: Sota vai rauha

Kattava ja syvälle pinnan alle kurkistava esseekokoelma piirtää kuvan Venäjän ilmapiiristä ja sen ihmisistä. Miksi Venäjä on sellainen kuin se on. Todella hyvä kirja! Šiškin kirjoittaa niin hyvin tästä aiheesta: koskettavalla ja ymmärtävällä, mutta samalla kriittisellä otteella.

 José Sánchez-Silva: Poika ja Valas 

Tämä oli aivan ihana kirppislöytö. Espanjalainen klassikkosatu kertoo pojasta, jolla on mielikuvitusystävä nimeltä Valas. Valas kulkee pojan mukana monissa elämänvaiheissa, niin iloissa kuin suruissa. Samalla tässä voi nähdä lapsen silmin, miltä perhe-elämä on ehkä tähän aikaan Espanjassa voinut näyttää: saman katon alta löytyvät työssään uupunut ja poissaoleva isä, ainaisissa kodinaskareissaan puuhasteleva äiti, mummo joka huomaa kaiken ja sisarukset, joiden kanssa nahistellaan.

Maaret Kallio: Saatan sinut unille

Tämän luin aivan vasta, enkä ole kerennyt blogitekstiä vielä kirjoittaa, mutta sanon vain, että pienen lapsen äitinä ihastuin tähän ikihyviksi. 💚

***

Oletteko lukeneet näitä kirjoja? Mitä kirjoja laittaisit omalle listallesi? 😊

P.s. Oikein hyvää juhannusta! Oulussa sataa vettä, mutta se ei minua haittaa näiden kuumien ilmojen jälkeen, huh...

Kurkkaa myös nämä:

2 Kommenttia

  1. Hyvät juhannukset täältä Lapin puolelta. Täällä on helle. :D

    VastaaPoista