Wynonna Earp (tv-sarja 2016-) #paperiltaruutuun

Surffailin taas vaihteeksi Netflixissä ja aloin seuraamaan tällaista sarjaa kuin Wynonna Earp. Tulipas sitten parissa päivässä katsottua koko kausi. Oli vähän koukuttava ja ihan hauska sarja kieltämättä. :D Tämä ilmeisesti perustuu samannimiseen sarjakuvaan, mutta se ei ollut minulle tätä ennen ollenkaan tuttu. Pääosia näyttelevät Melanie Scrofano, Tim Rozon ja Shamier Anderson.

Päähenkilö Wynonna Earp on kuuluisan Wyatt Earpin perillinen. Paluu kotikaupunkiin ei suju kovin rattoisasti, kun jo bussimatkalla tapahtuu kanssamatkustajan kuolema pimeässä metsässä. Wynonna tietää kaikesta epäluonnollisesta mitä kaupungissa tapahtuu, ja epäluonnollinen olio on tässäkin ollut asialla. Samaan aikaan kaupunkiin rantautuu salaperäinen agentti Dolls, ja Wynonnan ja Dollsin tiet luonnollisesti kohtaavat. Sitten on vielä Earpin perheen kirous ja sellanen pikku juttu, että Wynonna on ainoa, joka pystyy ampumaan kuolleista heränneet demonit takaisin helvettiin.

Tässä sarjassa sitä vasta sattuu ja tapahtuu. On demoneita, kirouksia, noitia... Ja hyviä henkilöhahmoja. Wynonna on hauska huulenheittäjä, joka ei suhtaudu kaikkeen aina kovin vakavasti (vaikka joskus ehkä pitäisi). Dolls taas on täysin päinvastainen hahmo ja sen takia he ovatkin hyvä kaksikko demonien metsästämiseen. Wynonnan sisko Waverly on fiksu tyttö, joka on tutkinut suvun kirousta jo pitkään (toisin kuin siskonsa...) Sitten on vielä suoraan 1800-luvulta peräisin oleva, melkein pari vuosisataa kaivossa viettänyt Doc Holliday, joka oli aikoinaan Wyatt Earpin paras kaveri. Siinä vasta mielenkiintoinen hahmo, josta ei aina ota selvää kenen puolella hän pelaa.

Suosittelen tutustumaan sarjaan, etenkin jos pidät sen tyyppisistä sarjoista kuin Supernatural, True Blood yms. Tämä on tällaista demonien jahtaamista kauhulla, huumorilla, länkkärimeiningillä ja hyvällä musiikilla höystettynä. Tästä on tulossa myös toinen kausi, jännityksellä jään sitä odottamaan.

Osallistun tällä Karvakasan alta löytyi kirja -blogin Paperilta ruutuun -lukuhaasteeseen.


Kommentit

Lähetä kommentti