Helmi-maaliskuu: mitä tuli luettua


Noniin, taas on luettujen kirjojen koonnin aika. Helmikuu oli jotenkin niin nopeasti ohi ja tuntui, että ei ole paljoa materiaalia koontipostiaukseen, joten päätin tehdä tällä kertaa tällaisen yhdistelmäkoontipostauksen. Oulussa, ja pitkälti varmaan koko Suomessa(?) on ollut mukavat pakkaskelit vielä näin kuun lopulla. Minä tykkään niistä, koska _inhoan_ loskakelejä (kukapa ei). Tosin onhan ne vielä edessä kuitenkin. Ei voi välttyä. Nyyh.

Kahden kuukauden aikana tuli luettua yhteensä 17 kirjaa, joista kaikista kirjoitin myös tänne. Luettuihin sisältyy muutama lasten- ja nuortenkirjallisuuden klassikko ja nuoruuden suosikkikirja, yllättävän paljon kotimaista kirjallisuutta, yksi sarjakuva ja kaksi runokokoelmaa. Suurin osa lukemistani kirjoista taitaa olla naisten kirjoittamia tällä kertaa.


Pari tietokirjaakin tuli luettua, joista mieleen jäi erityisesti Tiedon tyttäret. Kaunokirjallisuudesta mieleenpainuvimpia lukukokemuksia olivat Johanna Valkaman Itämeren Auri ja Matkantekijä-sarjan kolmas osa, Matkantekijä. Historiallinen kaunokirjallisuus on mun suosikkigenrejä ja se varmasti luetuissa kirjoissa näkyykin, vaikka pyrin aina myös lukemaan jotain oman mukavuusalueen ulkopuolelta. Koskettavimpiin kirjoihin lukeutuu Anni Blomqvistin omaelämäkerrallinen kirja Eikä merta enää ole sekä Elina Hirvosen lasten kuvakirja Näkymätön. 

Lukusuunnitelmissa seuraavalle kuulle on muutama uutuuskirja (Corpus on mulla juuri kesken 💜) ja lisää lanu-klassikoita. Ja sitten paljon muuta siihen päälle. Tälläkin hetkellä minulla on ihan liian monta kirjaa lainassa kirjastosta, ja en varmaan ehdi lukea niitä kaikkia ennen palautuspäivää, mutta yrittänyttä ei laiteta. Onneksi Oulussa saa viis kertaa uusia ennen kuin on pakko palauttaa, jos ei ole varauksia... :')

Yritän myös lukea enemmän sarjakuvia, koska niitä olen onnistunut välttelemään melko pitkälle. Osaako kukaan suositella hyvää sarjakuvaa? :) Lainasin juuri Voron, mutta muutakin voisin lukea.


Lisää luettavaa:

Kommentit

 1. Jos dystopia kiinnostaa, Alan Mooren V niin kuin verikosto on erinomainen, Star Warsin ystävälle hauskaa luettavaa on Jeffrey Brownin Darth Vader ja poika sekä Darth Vader ja pikkuprinsessa, Karoliina Korhosen Suomalaisten painajaisia on hauska ja jos supersankarit kiinnostavat, niin ainakin Alan Mooren The Killing Joke (suomeksi Tappava pila) on hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Star Wars on mulle jäänyt aika vieraaksi, mutta V niin kuin verikosto kuulostaa hyvältä! Finnish Nightmares on tuttu, mutta kirjana en ole koskaan noita lukenut. Naamakirjassa tulee joskus vastaan ja on kyl hauskoja!

   Kiitos vinkeistä Hande :)

   Poista
 2. Sarjakuvia en osaa kyllä suosittaa, niin harvoin tulee itsekään niitä luettua. Ehkä mäkin nappaan Handen vinkkejä ylös :D Oma helmi-maaliskuu oli aika kuivakkaa lukemisen osalta, mutta nyt kulkee taas vähän paremmin. Meillä täällä Lahessa muuten lumi ollut jo kauan pois ja hiekatkin putsattu kaduilta suuremmilta osin. /Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että löyty vinkkejä sullekin! Joskus se lukufiilis vaan lopahtaa vähäksi aikaa ja tulee muuta tekemistä, mutta hyvä että on löytynyt takaisin. :) Mäki niin odotan sitä hetkeä, että kaikki loska on poissa...

   Poista

Lähetä kommentti

Blogin luetuimmat tekstit