Paranormaalia romantiikkaa: Immortals After Dark (1-4)

 

"Every creature or being that was thought to be mythical . . . isn’t." 


Olen tainnut upota Nextoryn paranormaalin romantiikan/jännityksen suohon ja täältä ei pääse pois. 😂 Koska nämä on niin koukuttavia kirjoja, että huh huh. 

Aloin kesälomalla kuuntelemaan kirjasarjaa nimeltään Immortals After Dark Kresley Colelta. Kirjasarja sijouttuu maailmaan, joka vilisee ihmisiltä joten kuten salassa eläviä taruolentoja kuten valkyrioita, vampyyreja, noitia, demoneja jne. He ovat loreans tai lorekind - Creatures of the Lore

Sarjasta lyhyesti:

Joka viidensadan vuoden välein kuolemattomien maailmaa alkaa ohjata mystinen voima, Accession, joka laittaa eri osapuolet taistelemaan toisiaan vastaan ja joskus saa myös kohtalon luomat pariskunnat löytämään toisensa. Ensimmäisessä osassa alkaa olla näitä tuttuja merkkejä ilmassa. 

Kirjoissa on synkkiä sävyjä, toimintaa ja intohimoa. Silloin tällöin pilkahteleva viiltävää huumori on yllättävä, mutta ihanan keventävä silaus kaiken muun päälle. Tuli hetkiä, kun oli pakko nauraa ääneen, mikä varmaan näytti vähän sekopäiseltä koiraa ulkoiluttaessa. 😅 Sarjan maailma on rikas ja freesin oloinen historioineen ja erityispiirteineen. Henkilöhahmot ovat värikkäitä, persoonallisia ja tietysti seksikkäitä. Vahvoja naishahmoja, dominoivia miehiä, traagisia menneisyyksiä... Ihmisten rinnalla elävässä loremaailmassa on paljon vihamielisyyttä, pahuutta, ennakkoluuloja, joiden ylitse itse kenenkin on päästävä ja vastaan taisteltava. Draamaa riittämiin siis.

Varoitus: vakava koukutusvaara. Tämä kirjasarja on ehdottomasti binge worthy, todella nopeatahtinen ja viihdyttävä. Tämä on yksi niistä harvoista kirjasarjoista, jotka vaan paranee edetessään. Sarjasta on tähän mennessä ilmestynyt 18 osaa. Jos tykkäät sellaisista kirjasarjoista kuin True Blood tai Mustan tikarin veljeskunta (tai muuten vain paranormaalista romantiikasta jännityksellä, kauhulla ja maailmalla johon voi uppoutua) kannattaa tsekata tämäkin.

Osat 0.5-4:

A Hunger Like No Other #1

“Never run from one such as me, female. You will no’ get away - and we like it.”

 

Lachlain MacRieve, ihmissusien eli Lycae Klaanin johtaja, on ollut vuosikymmeniä vampyyrien vankina kidutettavana ja ne muistot ovat vielä erittäin tuoreita. Sen takia hänen onkin vaikea päästä yli siitä, että hänen kauan etsimänsä sielunkumppaninsa, fated mate, on kuin onkin osittain vampyyri. Pieni ja söpö Emmaline Troy, puoliksi vampyyri, puoliksi valkyria. 

Emma taas on lähtenyt liikkeelle omasta turvapesästään, valkyrioiden päämajasta, Pariisiin etsimään johtolankoja vanhemmistaan, etenkin isästään, mutta törmääkin pelottavan intensiiviseen lycae-urokseen, josta ei pääse millään eroon. Matka johtaa hänet odottamatta Skotlantiin ihmissuden kanssa, joka on ilmeisesti päättänyt voittaa Emman puolelleen. Mutta ilmassa on pahoja enteitä, ja Emman on pakko löytää totuus omasta alkuperästään. 

Tämä oli melko vauhdikas kirjasarjan aloitus, jossa pääsee heti alkumetreiltä toimintaan kiinni. Lachlain on lievästi sanottuna pakkomielteinen ja välillä täysi kusipää susimaisine luonteenpiirteineen, kun taas ujo, vähän hukassa oleva Emma on kiinnostava sekoitus vampyyriutta ja valkyriaa. Kirjan maailma ylipäätään oli tosi kirjava kaikkine sivuhahmoineen, joiden taustoihin heräsi heti kiinnostus. Etenkin pienikokoisiin, huumorintajuisiin, mutta hieman väkivaltaisiin valkyrioihin salamoineen, videopeleineen ja valhalla-taloineen...

Eläytyvä lukija teki ihmissusien skottiaksentin tosi hyvin, kuten myös muutkin hahmot. Mutta täytyy sanoa, että välillä oli vähän vaikea olla hymähtelemättä yliampuville seksikohtauksille. 😬 Anyways... Voin lämpimästi suositella äänikirjoja.

***

Simon & Schuster Audio, 2011. 11h 33min. Lukija: Robert Petkoff

Kuunneltu Nextorysta englanniksi

***

The Warlord Wants Forever #0.5

He drew in closer and lowered his voice to ask in all seriousness, “You’re mad, aren’t you?”
“As—a—hatter,” she whispered back conspiratorially.
He felt a hint of sympathy for the creature. “How long have you been in here?”
“For four long...interminable...days.”
He glowered at her.


Nikolai Wroth johti aikanaan 1700-luvulla ihmisten armeijaa, kunnes kaatui - ja hänet muutettiin vampyyriksi. Siitä lähtien hän on kulkenut elävänä kuolleena, sydän pysähtyneenä ja keuhkot tyhjillään, kunnes törmää eräällä leirillä vankiin nimeltä Myst the Coveted, joka on valkyria. Ja saa Nikolain sydämen taas pumppaamaan verta - sillä Nikolai tunnistaa Mystissä oman kohtalon luoman kumppaninsa. 

Myst ei ole samaa mieltä asiasta, ja lähtee pakoon, jättäen Nikolain erittäin tukalaan tilanteeseen. Ja Nikolai etsii häntä kokonaiset viisi vuotta, kunnes löytää Mystin taas, kosto mielessään. Ja siitä vasta tapahtumat lähteekin vyörymään...

Tämä oli tarina, josta kiinnostuin paljon luettuani A Hunger Like No Other -kirjan, sillä siinä oli viittauksia Mystiin ja hulluun sotapäällikköön, jota tämä pakenee. Tarinan kulku menee jokseenkin limittäin edellisen osan kanssa, joitakin samoja tapahtumia tulee vastaan, mutta tietysti nyt Mystin ja Nikolain näkökulmasta katsottuna, mikä oli ihan mielenkiintoista.

Tarina oli lyhyt, novelli tai pienoisromaani enemmänkin. Aika meni tosi nopsaa tämän kanssa. Myst on kyllä erikoinen don't fuck with her -tyyppinen persoona kieltämättä, kuten aika moni olento tässä maailmassa.

Mielestäni tätä ei kannata lukea ensimmäisenä kirjana sarjasta, vaikka numerona onkin 0,5, mutta hyvä kohta on varmaankin 1 tai 2 osan jälkeen.

***

Simon & Schuster Audio, 2016. 4h 28min. Lukija: Robert Petkoff

Kuunneltu Nextorysta englanniksi

***

No Rest for the Wicked #2

“Kaderin didn't believe, as a whole, the nymphs were more beautiful than the Valkyrie, but everything about them screamed, "Easy lay! When you don't want to work for it!" And curiously, many males found that more appealing than the Valkyrie's "Do it and die, simian".

 

Valkyria Kaderin the Cold Hearted on tunnettu armottomasta suhtautumisestaan vampyyreihin. Hän ei oikeastaan muuta teekkään kuin metsästää heitä, päivästä toiseen. Hän ei tunne mitään - siitä nimi kylmäsydäminen. Kunnes eräs saalis nimeltään Sebastian Wroth ei olekaan niin helppo tappaa, syystä jota Kaderin ei pysty ymmärtämään. Ja kuinkas käykään, Sebastian huomaa heti, että Kaderin on hänen sielunkumppaninsa. 

Näillä tiedoilla Sebastian päättää osallistua samaan suureen yliluonnollisten olentojen kilpailuun johon Kaderinkin osallistuu, päästäkseen lähestymään tätä paremmin - ja pitääkseen tämän turvassa. Sebastian kuoli 1700-luvulla, mutta hänen veljensä Nikolai muutti hänet vampyyriksi. Hän oli aiemmin jo valmis luopumaan elämästään, vihaten omaa vampyyrin olomuotoaan. Mutta nyt hänellä onkin jotain mitä tavoitella.

Tämä oli vauhdikas ja koukuttava osa, joka jäi niin mielenkiintoiseen kohtaan, että seuraava kirja oli pakko aloittaa heti (näin voi sanoa melkein kaikkien sarjan kirjojen kohdalla...) 

Mielestäni on hauska yksityiskohta, että Wrothin veljekset ovat virolaisia vampyyreja. Lukijan aksentti heille kuulosti jopa pikkiriikkisen suomalaiselta.

***

Simon & Schuster Audio, 2012. 10h 55min. Lukija: Robert Petkoff

Kuunneltu Nextorysta englanniksi

***

Wicked Deeds on a Winter's Night #3

“We want you gone. Your presence is obviously upsetting for her."

"Oh, aye, the poor, wee lass -- who tossed me like a skipping stone.” 

 

Aiemmista kirjoista tuttujen, Lycae klaanin Bowen MacRieven ja noita Mariketa the Awaitedin tarina oli yksi mun suosikkikirjoista tässä sarjassa. 

He osallistuvat molemmat yliluonnollisten olentojen kilpailuun, ja tässä kirjassa sitä päästään seuraamaan heidän näkökulmasta, sekä etenkin sitä, mitä tapahtuu sen jälkeen.

Bowen MacRieve menetti oman elämänkumppaninsa vuosisatoja sitten, ja on surrut sitä siitä lähtien. Hän osallistuu kilpailuun saadakseen kadotetun rakkautensa takaisin. Mariketa taas tuntee, että hänellä on paljon todistettavaa toisille noidille, ja kilpailun voittaminen olisi oiva keino siihen. Kilpailussa he vastentahtoisesti päätyvät lyömään hynttyyt yhteen päästäkseen pidemmälle, mutta samalla heräävät vahvat tunteet. 

Bowenilla vaan on kaikille ihmissusille ominainen epäluottamus noituutta kohtaan, ja Mariketalle taas kakkosvaihtoehtona oleminen ei kuulunut suunnitelmiin, vaikka Bowen olisikin kuinka puoleensavetävä...

Tykkäsin sekä Bowenista että Mariketasta. Kirjan sisältämä toiminta juonikuvioineen piti kyllä otteessaan alusta loppuun. Loppupuoli oli jopa yllättävä.

***

Simon & Schuster Audio, 2012. 10h 26min. Lukija: Robert Petkoff

Kuunneltu Nextorysta englanniksi

***

Dark Needs at Night's Edge #4

 “Dying isn’t so daunting a prospect when you’re halfway there...”

 

Tämä on myös yksi lemppareistani koko sarjasta!

Kirja kertoo 1920-luvulla kuolleen kuuluisan ballerinan Néomi Laressin ja verenhimosta hulluksi tulleen vampyyrin Conrad Wrothin tarinan. 

Néomi oli aikanaan ihminen, joka joutui julmasti murhatuksi omassa kartanossaan ja on kummitellut siellä siitä lähtien - yksinäisenä, pystymättä lähtemään. Asukkaat ovat menneet ja tulleet häntä näkemättä tai kuulematta vuosikymmenten ajan, kunnes pelottavan näköinen miesjoukko raahaa sinne puolihullun miehen. Joka näkee hänet. Ja joka ei ole tavallinen mies ollenkaan.

Conrad on yksi Wrothin veljeksistä, he ovat ihmisiä jotka muutettiin vampyyreiksi 1700-luvulla. Conrad on elänyt täysin erilaista elämää veljiinsä verrattuna, murhannut toisia, juonut elävistä olennoista loppuun asti... Ja sitä kautta tullut verenhimosta hulluksi. Veljekset päätyvät ostamaan vanhan ja kauhtuneen kartanon, jonne laittavat Conradin vieroitushoitoon, toiveenaan saada hänet parannetuksi hulluudesta. 

Néomin ja Conradin persoonallisuudet ovat niin vastakkaiset, mutta ihastuttavalla tavalla toisiaan täydentävät, ja molemmilla takanaan vielä traaginen tarina... Rakastin tätä kirjaa. ❤ Oli kiinnostavaa seurata muun muassa sitä, miten Néomi oppii Loresta kuuntelemalla veljesten keskusteluja maailman menosta. Tähän mennessä kirjasarjassa ei ole ollut kovin montaa ihmishahmoa, joka olisi täysin tietämätön tästä toisesta maailmasta.

***

Simon & Schuster Audio, 2012. 11h 2min. Lukija: Robert Petkoff

Kuunneltu Nextorysta englanniksi

***

Ainakin Nextorysta nämä löytyy myös e-kirjana, mutta tykkäsin lukijasta niin, että mielummin kuuntelin nämä. Toivottavasti kirjat suomennetaan joskus, onhan näitä käännetty aika monelle muullekin kielelle. :) 

Lisää luettavaa:

Kommentit

  1. Tääki sarja vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on <3 Etenkin jos haluaa koukuttua johonkin, missä lukeminen ei heti lopu kesken, niin kannattaa tsekata tää :D

      Poista

Lähetä kommentti

Blogin luetuimmat tekstit