The Big Bad Wolf

by - heinäkuuta 10, 2021

The Big Bad Wolf on Heather Killough-Waldenin kynästä lähtöisin oleva neliosainen ihmissusiin keskittyvä paranormaali kirjasarja, jossa on mukana jännitystä ja romantiikkaa. Nämä kaikki osat tuli kuunneltua melkeinpä samaan syssyyn, joten laitan ne myös samaan postaukseen:

(Jos et halua kirjasarjasta pienintäkään spoileria niin älä lue ekaa kirjapostausta pidemmälle...)

The Heat (#1)

Sosiaalityöntekijä Lily St. Claire on palannut opintojensa jälkeen takaisin kotikaupunkiinsa. Vastassaan hänellä on aikuistunut nuoruuden ihastus, komea Daniel Kane, joka on nykyinen poliisipäällikkö. Ja ihmissusi. Pian Lilyn maailma on myllerryksessä, eikä mikään voi enää palata ennalleen... Lily on nimittäin myös enemmän kuin ihminen, ja herättänyt paluullaan ihmissusilaumojen johtajien kiinnostuksen. Jossain häntä vaanii myös sarjamurhaaja, joka jostain syystä on myös pistänyt silmänsä Lilyyn.

Kirjassa on kiihkeää romantiikkaa, jännitystä, kauhua... Ihmissusia ja erilaisia muita olentoja, joista ihmiset ovat tietenkin autuaan tietämättömiä. Ihmissusien maailma alphoineen ja dormantteineen on melko eläimellinen ja brutaali, jossa dormantiksi syntyneellä naisella on vähän valinnanvaraa. Dormantit ovat syntyneet alpha-ihmissusien kumppaneiksi. Jossain vaiheessa he alkavat nähdä unia kahdesta(kin) ihmissudesta, joista jompi kumpi tulee ottamaan hänet omakseen, tahtoi hän itse sitä tai ei.

Tarinassa seurataan Lilyn ja Danielin kivistä tietä, tutkitaan julmia murhamysteereitä ja tutustutaan joukkoon mielenkiintoisia, tummanpuhuvia hahmoja, joiden tarinaa pedataan seuraavia osia varten. Kirja on täynnä toimintaa ja vauhtia. Ihmissusien supernaturaali maailma aukenee virkistävällä, uteliaisuutta herättävällä tavalla uudelleen. Hahmoillakin on tarpeeksii persoonallisuutta - lihaa luiden päällä niin sanotusti - jotta heitä kiinnostaa lähteä seuraamaan jatko-osissakin.

Jos tunnet J. R. Wardin Black Dagger Brotherhood -sarjan jättäneen aukon elämääsi, ja etsit jotain samantapaista, kannattaa kokeilla tätä kirjasarjaa. Ainakin aloitusosasta tuli hyvin vahvoja Ward-viboja, vaikka tarinan keskiössä onkin ihmissusia. Mieleen nousee äkkiseltään myös True Blood ja Supernatural tv-sarjat, eli jos tykkäät sellaisesta meiningistä, niin tämä voisi sopia sinulle. Kuvailisin kirjaa täydelliseksi lukujumin poistajaksi, mukaansatempaavaksi ja koukuttavaksi. Jotain sellaista, mihin on kiva tarttua vähän raskaamman lukemisen välissä, ja johon ei tarvi suhtautua turhan vakavasti.

Kuuntelin kirjan englanniksi ja lukija on loistava! 💜❤

***

Heather Killough-Walden: The Heat

The Big Bad Wolf #1

Tantor Audio, 9h. 2011. Lukija: Gildart Jackson

Kuunneltu Nextorysta englanniksi

***

 

The Strip (#2)

 

“They say you can't stop time, that it is a constant and waits for no one. They're wrong. Time slows down when you want it to speed up. It goes too fast when you're having fun. And it stops. It stops, dead in it's tracks, when the unthinkable occurs. Time is not neutral, it makes no sense, and it bears no logic. It has nothing to do with nature or fairness or physics.

Time is cruel."

The Strip on sarjan toinen osa. Charlie on lahjakas rumpali, joka on alkanut näkemään unia ihmissusista. Hän on tullut bändinsä kanssa Las Vegasiin esiintymään. Ja kirottu, murhasyytteistä vapautettu ihmissusi Malcom Cole näkee hänet, eikä aio päästää häntä menemään. Mutta miten hän voittaisi Charlien puolelleen pelottamatta naista pois luotaan, varsinkin kun paikalle on saapunut myös toinen ihmissusi, jonka kaikki huomio on myös Charliessa...Eikä se ole hyvä asia.

Toisaalla Lily on ihmissudeksi kääntymisensä jälkeen saanut myös näkemisen lahjan, ja alkanut näkemään näkyjä naisesta, joka on pahassa vaarassa. Ja Lilyn täytyy päästä auttamaan häntä, keinolla millä hyvänsä. 

Charlie joutuu melkoiseen pyörremyrskyyn, jossa hänen elämästään alkaa valjeta asioita, joita hän ei ollut ikinä tiennyt... Kuten hänen vanhempiensa kohtalo. Ja ihmiset hänen ympärillään eivät ole sitä miltä näyttää, eivät ollenkaan. Onneksi myös Lily ja Daniel ovat edelleen selkeästi kuvioissa mukana. 

Tämä oli ehdottomasti paljon pimeämpi ja häiritsevämpi osa kuin ensimmäinen. On sadismia ja seksuaalista väkivaltaa, kauhua ja jännitystä... Tietysti myös romantiikkaa ja vähän huumorin kukkasiakin. Mutta kirja ei ehdottomasti ole tarkoitettu herkkähermoisille. Tästä kirjasta löytyy todellakin sellainen pahis, jota voi vihata sydämensä kyllyydestä.

Kokonaisuudessaan tämä oli tosi toiminnantäytenen ja vangitseva jatko-osa, jonka kuuntelemista ei meinannut malttaa lopettaa!

***

Heather Killough-Walden: The Strip

The Big Bad Wolf #2

Tantor Audio, 10h 1min. 2011. Lukija: Gildart Jackson 

Kuunneltu Nextorysta englanniksi

***

 

The Spell (#3)

Kolmas osa kertoo edellisistä osista jo tuttujen noita Dannain ja ihmissusi Lucas Caigen tarinan. Dannai on aina tiennyt olevansa Dormant, mutta on noidantaitojensa avulla loihtinut itselleen suojaavan kerroksen, joka peittää sen tunnistettavan - houkuttelevan - hajun ihmissusilta. Hänhän on tekemisissä ihmissusien kanssa melkein joka päivä. Ainoa joka tietää tästä on Charlie, ja hän lupasi olla kertomatta kenellekään. 

Toisaalla taas australialainen Lucas Caige on aina inhonnut taikuutta yli kaiken, sillä se vei häneltä veljen vuosikymmeniä sitten. Mutta hän on iskenyt silmäsä Dannaiin, ja Lucasta ei niin vain huijatakkaan.  

Tässä osassa Lily, Charlie ja Dannai ovat lyöneet hynttyyt yhteen ja taitojensa avulla yrittävät parhaansa mukaan estää julmia murhia tapahtumasta. Lilyllä on kyky nähdä tulevaisuuteen. Charlie taas peri Malcomin kirouksen ja joutuu aina julmalle murhapaikalle halusi tai ei. Mutta kirous on ehkä muuttunut lahjaksi ja hän saapuukin paikalle ennen murhaa. Dannai taas on lahjakas parantaja. Kolmestaan he pystyvät pelastamaan viattomia ihmishenkiä. 

Valitettavasti Charlien lahja on edelleen myös kirous, sillä siitä tietää liian moni, ja hänet on helppo saada ilmestymään paikalle... 

The Spell on mielestäni näistä osista paras. Tykkäsin seurata naiskolmikon ystävyyttä. Ja tietenkin maailma laajenee entisestään uusine olentoineen. On akireja ja warlockeja. Ja omituinen, kammottava Seth, josta kukaan ei osaa sanoa mikä hän on. Kakkososan megapahis, ihmissusia metsästävä ihmissusi Phelan on myös palannut sairaalloisine aikeineen. Tämä osa jäi sellaiseen kohtaan, että seuraava osa oli pakko aloittaa samantien. Koukuttavia nämä kirjat ainakin on... 😅

***

Heather Killough-Walden: The Spell

The Big Bad Wolf #3

Tantor Audio, 8h 8min. 2012. Lukija: Gildart Jackson 

Kuunneltu Nextorysta englanniksi

*** 

 

The Hunt (#4)

Sarjan neljäs ja viimeinen osa on The Hunt. Lucasin kuoleeksi luultu veli Byron Caige pääsee yllättäen vapaaksi viidenkymmenen vuoden vankeudestaan vampyyrin orjana. Ja kohtaa polullaan samantien Katherinen, ihmissusien metsästäjän, joka on etsinyt isänsä surmannutta ihmissutta hyvin kauan. Ja nyt löytänyt hänet.

Byron huomaa heti, että tämä metsästäjätär on dormant, eikä aio päästää naista kynsistään. Mutta heidän välillään on paljon vihamielisyyttä, jonka yli olisi päästävä...

Ihmissusien lajin elinvoimaisuus on uhattuna pahemmin kuin koskaan ennen, koska metsästäjät ovat aktivoituneet enemmän ja enemmän, vieden tasaisen tappavaan tahtiin ihmissusia paremmille laidunmaille. Dormantteja on aina vähemmän ja vähemmän, joten ihmissusien täytyisi tehdä kaikkensa heidät löytääkseen, jotta lajilla olisi mitään mahdollisuuksia.

Tämä vauhdikas viimeinen osa käärii mielestäni juonenkiemurat hienosti pakettiin ja vastaa sarjan aikana heränneisiin kysymyksiin hyvin. Samalla pedataan alkua spin off -kirjasarjalle nimeltään The Kings, jossa lähdetään seuraamaan lähemmin sarjan muita yliluonnollisia olentoja, kuten vampyyreja, akireja, warlockeja... Aion ehdottomasti kuunnella nekin (ainakin ne osat jotka löytyvät Nextorysta) varsinkin kun lukijana on Antony Ferguson. Pieni pisto kyl tuntuu sydämessä, kun lukija vaihtuu, mutta Ferguson on varsin hyvä myös. :)

Toivottavasti nämä kirjat ilmestyy myös suomeksi joskus. Vähän paremmilla kansikuvilla... 😅 En tiedä oliko kuinka hyvä idea kuunnella nämä osat melkein yhteen putkeen, sillä kirjoissa alkoi olla vähän toistoa, mutta toisaalta, en malttanut olla kuuntelemattakaan.

***

Heather Killough-Walden: The Hunt

The Big Bad Wolf #4

Tantor Audio, 9h. 2012. Lukija: Gildart Jackson 

Kuunneltu Nextorysta englanniksi

***

Kurkkaa myös nämä:

2 Kommenttia