Frontier (tv-sarja 2016)

by - toukokuuta 31, 2017

Netflixistä löytyi tällainen vuonna 2016 ilmestynyt sarja kuin Frontier. Tämä sijoittuu 1700-luvun Pohjois-Amerikkoihin, ja juuri kyseinen ajanjakso kiinnostaa minua älyttömästi. Sen takia aloinkin tätä katsomaan, ja tulihan kaikki kuusi jaksoa katsottua melkein putkeen. Mutta. Tämä olisi voinut olla parempikin.

Sarjassa seurataan henkilöä nimeltä Declan Harp (Jason Momoa), joka on puoliksi Pohjois-Amerikan intiaani ja puoliksi irlantilainen lainsuojaton, joka harjoittaa turkiskauppaa ja asustelee metsässä milloin missäkin. Samaan pitäjään saapuu kuitenkin englantilainen Lordi Benton, jolla on kana kynittävänä Harpin kanssa. Lisäksi sarja vilisee sivuhenkilöitä ja -juonia, joihin keskitytään melkein enemmän kuin pääjuoneen.

No niin, ensin hyvät asiat: Jason Momoa on hyvä juuri tällaisessa roolissa, ei hän tunnu muunlaisia enää tekevänkään. Mutta ei se mitään, tykkäsin Momoasta tässä. Pari sivuhenkilöä oli myös hyviä, kuten kuppilanpitäjänainen ja juoppo pappi. Miljöö ja tunnelma olivat mielestäni onnistuneita, ajanjakson hulluus ja raakuus tuli ainakin esiin. Kun uudisasukkaat saapuvat uudelle mantereelle asumaan ja rakentamaan elämäänsä, niin valtataisteluja ja onnenonkijoita riittää. Konflikteja alkuperäisväestön, jo asumaan asettuneiden uudisasukkaiden ja uusien, vasta saapuneiden englantilaisten välillä on siis luvassa. Lisäksi sarjassa oli muutama ihan hauskakin hetki.

Sitten ne huonot puolet: Suurin osa hahmoista on liian yksipuolisia minun makuuni. Sarjan naishahmot ovat kaikki jokseenkin samanlaisia tarmokkaita "en ota paskaa keneltäkään" tyyppisiä ihmisiä. Kaikki miehet tuntuu olevan eläimellisiä tappelijoita, joilla ei paljoa järki päätä pakota, paria hahmoa lukuun ottamatta. Mutta ei heilläkään ihan kaikki ollut pääkopassa kohdillaan. -.- Juoni perustuu taas jälleen kerran siihen, että hahmot ovat niin pirun tyhmiä, että sen kautta saadaan aikaiseksi hienoja jännitysmomentteja. No okei, ei nyt koko ihan juoni, mutta liian suuri osa kuitenkin. Bentonin ja Harpin välinen kauna sentään oli jokseenkin mielenkiintoista seurattavaa.

Odotin sarjalta paljon enemmän, mutta olihan tämä kuitenkin koukuttava ja jopa uusittu toiselle kaudelle, eli varmaan katson senkin. Mutta kiinnostus sarjaa kohtaan tulee lähinnä Jason Momoasta ja tästä aikakaudesta, jossa tässä eletään. Voi kunpa toisella kaudella hahmoista tehtäisiin moniulotteisempia ja käsikirjoitus olisi fiksumpi. #rukoilee

Kurkkaa myös nämä:

2 Kommenttia

  1. Mekin katsottiin tää ja joo, ei ollut moniulotteisuudella pilattu. Mutta Jason Momoaa nyt katselee vaikka puhelinluetteloa ääneen lukemassa ;)

    VastaaPoista