Kirjoja, jotka haluaisin nähdä tv-sarjana

Netflixin selailu sai minut miettimään, mitä lukemiani kirjoja haluaisin nähdä tv-sarjana. Nykyään on niin monta laadukasta kirjoihin perustuvaa sarjaa pyörimässä: Game of Thrones, Outlander, Orange is the New Black, Netflixin Marvel-sarjakuvien adaptaatiot...

Olkoon se sitten minisarja tai monen tuotantokauden mittainen tv-sarja, tykkään katsoa kirjoihin perustuvia sarjoja enemmän kuin elokuvia. Elokuvista pitää aina jättää niin paljon pois... Tottahan sitä mielellään katsoo mihin tahansa hyvään kirjaan perustuvaa sarjaa, mutta nämä ovat sellaisia, joita lukiessa on jo tullut mietittyä "tästä tulis niiiin hyvä tv-sarja":

The Witcher - Noituri

Geralt Rivialainen kuvattuna pelissä (lähde: IMDb)
Suosittu fantasiakirjasarja, josta on myös supersuosittu tietokonepeli olemassa. Olen lukenut Noituri-sarjan kaksi ensimmäistä osaa ja juuri kirjastosta lainasin kolmannen luettavaksi. Melankolinen erinäisiä olentoja työkseen tappava noituri Geralt on yksiä mun suosikkihahmoja kirjallisuudessa. Ja Sapkowskin kirjoissa myös materiaalia riittää: mukavasti henkilöhahmoja, toimintaa, yhteiskuntakritiikkiä... Näissä hyviksiä ja pahiksia ei olekaan niin helppo erottaa toisistaan. Olisi jännä nähdä hänen luomansa fantasiamaailma ruudulla olentoineen kaikkineen. 💜

(Tämä teksti on pyörinyt luonnoksissa jo jonkin aikaa, ja nyt vasta sain tietää että Netflix tulee tekemään Noituri-kirjoista oman sarjan, jesss! Se on varmasti ihan loistava, Netflixin laadun tuntien. Mutta kuka tulee olemaan Geralt? Hmmm...)


Eve Dallas -kirjasarja (In Death -series)

Nora Robertsin salanimellä (J. D. Robb) kirjoittama futuristinen dekkarisarja, jossa Eve Dallas ratkoo rikoksia ja rakentaa suhdetta ökyrikkaan, lievästi hämäräperäisen Roarken kanssa. Molemmilla heistä on myös rikkinäinen menneisyys, joka paljastuu pala palalta kirjoissa.

Kirjat sijoittuvat 2100-luvun New Yorkiin. Olisi jännä nähdä miltä tämä maailma näyttäisi ruudusta katsottuna, kun kirjoissa se jää melkoisen taka-alalle kuitenkin. Varmasti tv-sarjassa futuristiset elementit nousisivat pikkuisen suurempaan rooliin, kun niitä olisi pakko katsella taustalla koko ajan. :D Näitä kirjoja on tullut jo pitkälle yli 40, mutta suomennettu on vain 8. Pöh. :(

Mustan tikarin veljeskunta


Tässäpä olisi loistava vaihtoehto täyttämään True Bloodin jättämää aukkoa. Omintakeinen ja vähemmän perinteinen vampyyrimaailma New Yorkin Caldwellissa veljeskuntalaisineen, lessereineen, nahkarotseineen ja bootseineen, rakkauskuvioineen ja hurjine juonenkäänteineen. Olisi jännä nähdä kenet valittaisiin näyttelemään ketäkin. Tämä olisi takuulla viihdyttävä sarja!


Grant County ja Will Trent -kirjasarjat

Karin Slaughterin mestariteokset kiinnostavine henkilöineen olisi mahtava nähdä myös ruudusta. Näiden kirjojen lukemisesta on vierähtänyt jo tovi, enkä ole muistanut tarttua uudempiin Slaughterin kirjoihin vähään aikaan. Muistan kuitenkin, että nämä oli koukuttavia, jännittäviä ja mielenkiintoisia jännäreitä, joita ei voinut laskea käsistään.

Parasta näissä oli henkilöhahmot ja heidän rosoinen taustansa, joka teki jokaisesta hahmosta omalla tavallaan mielenkiintoisen. Grant Countyn Sara Linton ja oman nimikkosarjansa Will Trent ovat molemmat hyviä hahmoja, ja varsinkin heidän teidensä risteytymistä oli mielenkiintoista seurata!

***

Tästä tulikin mieleen, että pitääpä ottaa uudelleen lukuun nämä Robbin ja Slaughterin kirjasarjat. Tykkään lukea näiden kaltaisia kirjoja, mutta jostain syystä en ole lukenut jännäreitä ollenkaan varmaan yli vuoteen, ehkä jopa kahteen. O.o Asiahan täytyy korjata. Paitsi luinhan minä melko vasta Agatha Christien Idän pikajunan ja Arthur Conan Doylen Baskervillen koiran, mutta noin muuten. Ne on vähän erityylisiä kuitenkin...


Lisää luettavaa:

Kommentit

 1. Mie odotan innolla tuota The Witcher tv-sarjaa! itse olen lukenut ensimmäisen Noituri kirjan vasta puoliksi, mutta pelejä olenkin sitten pelannut paljon enemmän!
  Pelien perusteella uskon, että sarjassa tulee olemaan paljon toimintaa, seksiä ja mielenkiintoisia juonenkäänteitä. Sarja tulee ehkä muistuttamaan vähän Game of Thronesia.
  Ja mitä Geraltin näyttelijään tulee, min mielestä rooliin sopisi hyvin Sean Connery, mutta vähän nykyistä nuorempana.

  Senja L. / sheneverleftwonderland.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää taas en ole pelannut pelejä, mutta poikaystävä on kehunut niitä kyl. :) Tästä vois tulla niiin hyvä tv-sarja, jos se tehdään kirjojen sävyä kunnioittaen. Ja Geraltin hahmo on niin hyvä ja moniulotteinen, että toivottavasti sitä ei pilata jollain kököllä näyttelijällä. :/ Kirjoissa Geraltin sisäinen maailma kuitenkin välittyy lukijalle, mutta mitenkä sitten tv-sarjassa? Hmmm. Jännityksellä odottelen, mutta uskon että tulee olemaan hyvä! Pakkohan sen on olla. :D Potentiaalia löytyis GoT tasoiseen sarjaan.

   Poista
 2. Witcherin suhteen on kyllä isot odotukset!! Niin kirjat kuin pelit ovat olleet aivan loistavia, ja minuun kolahti kirjoissa Sapkowskin luoma maailma ja sen rosoisuus. Geraltin näytteliä ei mua niinkään kiinnosta, mutta kuka ois Yennefer, vanhempi Ciri tai Triss Merigold? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ollaan jännän äärellä, kuka tulee esittämään ketäki. Ja tuleeko ne yhtään vastaamaan omia mielikuvia, iik. :D Juurikin tuo Sapkowskin luoma maailma, ja se että mikään ei ole mustavalkoista, kolahti minuunkin.

   Poista
 3. Rei Shimurat ois myös kiva nähdä tv-sarjana. Ois vähä erilainen maailma sielläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä en olekaan lukenut, mutta kuulostaa pikaisen googletuksen perusteella ihan mielenkiintoiselta.

   Poista

Lähetä kommentti

Blogin luetuimmat tekstit