Äitiyspakkauksen kirjat

Minulta löytyy kirjahyllystä oman äitiyspakkaukseni kirja vuodelta 1990 sekä poikani saama kirja vuodelta 2022 (arvaatko kumpi on kumpi? 😝) Mielenkiinnolla aloin vertailemaan näitä kahta kirjaa. Onhan tässä ajassa niin paljon muuttunut.

Ensimmäisenä silmiin pisti tietysti kuvitus: toisessa on hyvin värikkäitä, selkeärajaisia kuvia ja toisessa taas pehmeästi väritettyjä kuvia, vähän hillitymmällä väripaletilla. Oma poika ainakin kiinnostuu heti kirkkaista väreistä ja selkeistä kuvista, joten mielummin jaksaa katsella tätä uutta kirjaa. 

Uudemmassa kirjassa kuvituksessa näkyy lähinnä eläimet, vauva ja vauvaa silittelevät kädet. Kirjan on kirjoittanut satuhierontaohjaaja Sirpa Sironen-Hänninen, ja se sisältääkin monet vauvahieronta ohjeet eri hetkille: kylpyyn, nukkumaanmenoon, leikkiin...Minusta tämä on aika ihana.

Ysärikirjassa (joka on oikeastaan julkaistu vuonna 1986, eli pitäisikö sittenkin sanoa kasarikirja), kuvitus on omaan silmään vanhanaikaista, mutta tavallaan lämmittävän nostalgista. Kirjan kuvituksessa vierailee sisko, isä ja äiti. Tässä on vain pari sivua, joissa runot ja lorut ovat aika toistuvia. Opetellaan sanoja osoittamalla: tässä on pallo, tässä on sisko...

Kirjojen tunnelmissa on vissi ero, uudempi tuntuu aika iloiselta ja pirteältä loruleikkeineen, kun taas vanhemmassa on seesteinen ja rauhallinen tunnelma. Ollaan aamupuurolla, mennään kylpyyn ja nukkumaan. 

***

Sirpa Sironen-Hänninen & Mikko Hiltunen: Ilo pisaroi! 

Sanoma-Pro Oy, 2021. 

***

Sirpa Taskinen & Matti Kota: Meidän vauvan kirja

Sosiaalihallitus, 1986.


Lisää luettavaa:

Kommentit

  1. Ääää! Määki muistan tuon vanhan vauvakirjan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Musta on niin kiva, että se on säilyny tähän päivään asti!

      Poista
  2. Molemmissa on kiva kuvitus. Mahtavaa, että sinulla on oma vauvakirja tallessa. Luulenpa, että siitäkin tulee vauvallesi ihana katselukirja, kunhan ikää tulee ja hän alkaa hahmottamaan kuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On. <3 Ehkä se kiinnostus tosiaan löytyy sitten myöhemmin. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Blogin luetuimmat tekstit