Mur - Pieni lintukirja

Ihastuin tämän kevään uutuuskirjoissa etenkin tähän Tammen kuvakirjaan. Mur - Pieni lintukirja -kirjassa bongaillaan Murin kanssa lintuja Ferdinand von Wrightin maalaamassa maisemassa. Kirja kuuluu Tammen ja Kansallisgallerian yhteistyössä tekemään sarjaan, jossa kuuluisia suomalaisia maalauksia tuodaan hauskalla tavalla lasten kuvakirjoihin.

Meidän 8kk Leo-poika ainakin tykkäsi kirjan ihastuttavan värikkäistä kuvista ja söpöistä linnuista. Tässä on myös pahviset sivut, eli kestää vähän nykimistä ja repimistä (ja pieniä hampaita 😅), joten uskalsi jättää Leon myös tutkailemaan kirjaa ihan itsekseen. 

Mur - Pieni lintukirja vei minut hauskasti ajassa taaksepäin mummon keittiönpöydän äärelle, jossa hänellä oli tapana bongailla lintuja omalta takapihaltaan. Hömötiaiset, talitintit ja punatulkut oli aina iloisia löydöksiä. Välillä täytyi kaivaa esiin vanha piirtäen kuvitettu lintukirja, jos koivun oksalle ilmestyikin vähän tuntemattomampi siivekäs.

Taiteen ystävänä arvostan tätä ideaa Tammelta, ja aion tietysti esitellä Leolle muutkin sarjan kirjat. Toinen tänä keväänä ilmestynyt kirja on Riikka Jäntin Pikku hiiri opin tiellä, jossa tutustutaan Akseli Gallen-Kallelan maalaukseen. 

Tätä kirjaa me varmasti selaillaan pojan kanssa vielä monet kerrat. ❤

Kaisa Happonen & Anne Vasko: Mur - Pieni Lintukirja

Tammi, 2023. 

Kiitos kustantajalle arvostelukappaleesta! 


Kommentit

  1. Postauksesi Kevään 2023 uutuudet, joissa tämäkin jo oli mukana oli suorastaan riemastuttava ja ihastuttava! Loistoidea Tammelta.

    Pienet kätöset tavoittelemassa teoksen antia kertovat suuresta kiinnostuksesta ja siitä, että Pikku-Leossa on lintubongari- ja orinitoligainesta. Luontoon kiinnytään jo pienenä ja rakkaus siihen on merkittävä, kanatava voimavara läpi elämän. Hauskoja ja antoisia lukuhetkiä teille:)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti