Lisa Kleypas: Marrying Winterborne

Jos tykkäät lueskella sopivasti hömppää historiallista romantiikkaa, kannattaa tutustua Lisa Kleypasiin. Hänen kirjallisuutta ei vielä ole suomennettu, mutta jos englanniksi lukeminen (tai kuunteleminen) luonnistuu, niin suosittelen!

Mikä on sitten sopivasti hömppä? Sehän on jokaisen oma mielipide, mutta minä ehkä tarkoitan sellaista romantiikka-genreen sopivaa kirjaa, jossa on ennalta-arvattava (onnellinen) lopputulos ja ihmissuhdekiemuroita, mutta ei kuitenkaan sellaisella tavalla, joka pistäisi ärsyttämään. Maailmaan ja hahmoihin on panostettu. Se tuntuu turvalliselta, kun tietää jo miten tarina tulee loppumaan. Onhan sekin taitolaji, saada ihmiset tykkäämään tarinoista, joista jo tietää että miten ne menee... Välissä tietenkin saa olla yllätyksiä. 👍

Tämä kirja oli ihanan sydäntälämmittävä, kotoisa, viettelevä, dramaattinen... Marrying Winterborne on toinen osa The Ravenels -kirjasarjaa (mutta silti aloitin tästä 😅). Luen tietysti näitä kirjoja ihan väärässä järjestyksessä, mutta ei se minua estänyt tähän uppoutumasta. Tykkäsin tästä melkein yhtä paljon kuin Devil in Winteristä, joka kuuluu Kleypasin samantyyliseen The Wallflowers -kirjasajaan.


Takakannesta:

A ruthless tycoon.


Savage ambition has brought common-born Rhys Winterborne vast wealth and success. In business and beyond, Rhys gets exactly what he wants. And from the moment he meets the shy, aristocratic Lady Helen Ravenel, he is determined to possess her. If he must take her virtue to ensure she marries him, so much the better . . .


A sheltered beauty.


Helen has had little contact with the glittering, cynical world of London society. Yet Rhys’s determined seduction awakens an intense mutual passion. Helen’s gentle upbringing belies a stubborn conviction that only she can tame her unruly husband. As Rhys’s enemies conspire against them, Helen must trust him with her darkest secret. The risks are unthinkable . . . the reward, a lifetime of incomparable bliss.


And it all begins with . . . marrying Mr. Winterborne

Esittelyteksti saa kirjan ehkä kuulostamaan vähän roisimmalta, kuin mitä tämä on... 😅

Mitä rakastin tässä kirjassa:

Tunnelmaa. Kirja sijoittuu 1800-luvun Lontooseen, eli aikaan ja paikkaan, josta rakastan lukea. Tuossa ajassa on samaan aikaan jotain hyvin lämmintä ja karua. Kleypasin kirjoitustyyli vie mukanaan ja hän saa hahmot historian hämärissä heräämään eloon.

Rakkaustarinaa, tietenkin. Walesilainen Rhys Winterborne on työnteolla rikastunut mies, joka omistaa suositun tavaratalon. Rhys on vähän karu, mielipiteitä täynnä ja pomotteleva luonne, joka ei paljoa kierrä ja kaarra asioiden kanssa. Hän on myös välittävä ihminen, jolla on iso sydän. Äänikirjan lukija teki hyvää työtä Rhysin hahmon aksentin kanssa (tai ainakin omaan korvaani se kuulosti aidolta). Helen taas on hiljainen ja yksinkertaisista asioista pitävä nainen, jolla oli omalla tavallaan aika karu lapsuus. Hän on rauhallinen ja lämmin ihminen, mutta ei mikään ovimatto. He sopivat toisilleen. ♥

Sivuhahmoja. Tässä kirjassa on niin monta hahmoa, joiden tarina varmaankin aukeaa sarjan muissa osissa enemmän. Täytynee siis lukea nekin. Pidän tarinoista, joissa sivuhahmotkin saavat oman persoonansa omine oikkuineen.

Tämä oli ihanan helppolukuinen kirja elämän arkihuolien keskelle. Lukija Mary Jane Wells oli hyvä. 👍

"No young woman wants to marry after reading Tolstoy."

★★★★

Lisa Kleypas: Marrying Winterborne

The Ravenels #2

2016, Avon (painettu kirja)

Äänikirja 2016 HarperAudio

Kuunneltu Nextorysta.

***

Hyvää ystävänpäivää!

Lisää luettavaa:

Kommentit

Blogin luetuimmat tekstit