keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Diana Gabaldon: Sudenkorento (Matkantekijä #2)


Gabaldon, Diana: Sudenkorento
Gummerus, 2003. 763 s.

Matkantekijä-kirjasarjan ensimmäinen osa Muukalainen on yksi parhaista kirjoista mitä olen lukenut, ehdottomasti sellainen kirja, jonka voi lukea moneen kertaan. Tässä kirjasarjan toisessa osassa Clairen ja Jamien tarina jatkuu.

Kirjassa hyppäämme Clairen mukaan, kun hän palaa Skotlantiin 1960-luvulla tyttärensä Briannan kanssa aviomiehensä Frankin kuoleman jälkeen. Claire lähtee kävelemään vanhalle hautausmaalle kunnes törmää Jamien hautakiveen. Muistot Jamiesta ja 1700-luvun Skotlannista nousevat pintaan, ja Claire alkaa kertoa tarinaa tyttärelleen hänen oikeasta isästään.

Tämäkin kirja on ehdottomasti lukemisen arvoinen, täynnä juonenkäänteitä, 1700-lukua, draamaa, romantiikkaa ja mahtavia henkilöhahmoja. Mielestäni tämä ei silti yltänyt ensimmäisen kirjan tasolle, vaikka ei missään nimessä huono kirja olekaan. Välillä tarinassa tuntui vain olevan sellaisia suvantokohtia, joiden yli tuntui tuskaiselta lukea, kunnes tarina alkoi taas kulkea ja kirjaan saattoi uppoutua kunnolla.

Brianna ei tällä hetkellä ole minun lempihahmojani, ainakaan tämän kirjan perusteella. Voihan olla, että tulevissa kirjoissa Briannan hahmo kehittyy ja siitä tulee mielenkiintoisempi, vähän niin kuin Sansa Game of Thronesissa. Saattaa olla, että joskus toisella lukukerralla kirjasta jää erilainen fiilis, mutta tällainen kokemus jäi kuitenkin ensimmäiseltä lukukerralta. Odotukset olivat todella korkealla Muukalaisen lukemisen jälkeen.

Kirjasarjaa lukeneille suosittelen myös Outlander tv-sarjaa, josta on jo ilmestynyt toinen tuotantokausi ja siinä keskitytään tämän kirjan tapahtumiin. Sarja on mielestäni hyvin kirjojen henkeä ja alkuperäistä tarinaa kunnioittava.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...