tiistai 20. joulukuuta 2016

Agatha Christie: Pienet harmaat aivosolut - Poirotin parhaat mietelauseet


Christie, Agatha: Pienet harmaat aivosolut -
Poirotin parhaat mietelauseet
WSOY, 2016. 152 s.

"On todella sietämätöntä, että jokainen kana munii erikokoisia munia! Kata siinä sitten aamiaspöytä symmetrisesti."

Osuipa onneksi kirjastossa silmääni tämä hieno kirjanen. Kirja on juuri sitä, mitä nimestä voi päätellä: Hercule Poirotin kuuluisia lausahduksia ja mietelauseita.

Kirja on hauskasti eri aihepiireihin jaoteltu, kuten englantilaiset, ihmisluonto, rikollinen mielenlaatu... Jokaisella sivulla on pieni lausahdus Poirotin suusta, ja siinä alla kerrotaan kätevästi myös kirja, josta se on peräisin.

Mielestäni tämä oli aika hauska teos, jota suosittelen etenkin Agatha Christien kirjojen ja Poirotin ystäville. Vaikkapa viime hetken joululahjaksi tai lahjaksi jollekulle muuten vain.

Ei minulla tästä tämän enempää ollut sanottavaa. Halusin vain heittää universumiin tiedon tämän kirjan olemassaolosta. Ja samalla kertoa mitä mieltä Poirot oli paahtoleivistä:

 "Tämä paahtoleipäviipale. Onko se neliö? Ei. Onko se kolmio? Ei sitäkään. Onko se edes pyöreä? Ei. Miellyttääkö sen muoto silmää millään tavoin? Onko siinä minkäänlaista symmetriaa? Ei. Ettekö ymmärrä, että minä olen kieltänyt tämmöiset leivät - epämääräiset ja muodottomat leivät, jollaisia yksikään itseään kunnioittava leipuri ei saisi päästää käsistään!"


4 kommenttia:

 1. Haa, tää pitää kyllä ehottomasti lukia!

  VastaaPoista
 2. Tämä on hauska kirjanen, tietenkin erityisesti Poirot-faneille, joihin lukeudun:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä! :D Ihan hauska tapa myös tutustua Poirotiin, vaikka ei olisi kirjoja lukenutkaan. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...