keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Hannele Mikaela Taivassalo: Hämäräkirja


Taivassalo, Hannele Mikaela: Hämäräkirja
Kuvittanut Lena Frölander-Ulf
Teos & Söderströms, 2009.
Ukkonen jyrisee, mikä siellä ujeltaa? Voisiko se olla susi? Vai tuuliko siellä ulvoo? Tai jospa kauas puiden varjojen sekaan kätkeytyy jotain vielä pahempaa, jotain täysin tuntematonta. 
Jospa?

Prinsessa Pieni istuskelee kaikessa rauhassa linnassaan, autuaan tietämättömänä ulkona vaanivista varkaista ja ryöväreistä, velhoista ja susista. Linnan kulta-aarteita, leivonnaisia ja makkarakellarin makkaroita nimittäin halajaa sekalainen joukko metsän pelottavia olentoja. Pientä ei muuten pelota, vaan hän lähtee ulos katsomaan, mistä outoja ääniä kuuluu.

Aina välillä sitä saa käsiinsä odottamattomia aarteita, kuten tämän Hämäräkirjan, mustanpuhuvan ja jännittävän lastensadun. Halusin katsella millaisia lastenkirjoja pimeydestä ja pimeänpelosta on kirjoitettu, ihan vain omaksi huvikseni ja tutustuakseni myös vähän enemmän lastenkirjoihin. Löysin tämän.Kirjan kuvitus on kauttaaltaan mustavalkoinen ja siinä sukelletaan hämärän metsän syövereihin. Värimaailma on mielestäni mukavaa vaihtelua lastenkirjoihin. Kuvat ovat jännittäviä, ne kuvastavat yötä ja pelottavia varjoja pimeässä. Kuvia kelpaa katsella vähän pidempäänkin, sillä niihin on ujutettu taidokkaasti kaikennäköistä olentoa ja silmäparia.

Kirjassa puhutaan pelkojen voittamisesta, ahneudesta ja ystävien tärkeydestä. Tämä on satu, josta varmasti sekä lapset että aikuiset nauttii, minä ainakin tykkäsin! Teksti oli hauskan oivaltavaa ja kuvitus kiehtovaa ja sopivan synkkää. Jos haluat lukea lapselle (tai itselle :D) vähän erilaisen, jännittävän ja maagisen prinsessasadun, kannattaa harkita tätä.


2 kommenttia:

  1. Kuulostaapa ihanalta ja kiehtovalta! Luin vasta Taivassalon In Transitin ja se oli mahtava kokemus. Tämä täytyy ehdottomasti ottaa lukulistalle, kiitos vinkistä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää tutustua tuohon kirjaan. :) Ja ole hyvä, kiva että kiinnostuit! :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...