torstai 8. joulukuuta 2016

Kiinnostavia kevään 2017 kirjoja

Tuntuu että vasta kokosin listaa kiinnostavista syksyn uutuuksista ja nyt on jo katse keväässä. Onhan tässä vielä aikaa ennen kuin nämä ilmestyvät, mutta muutamia erityisen kiinnostavia kirjoja ajattelin kuitenkin nostaa tässä esiin:

Andrzej Sapkowski: Myrskykausi (Noituri 8)
WSOY 2017, 350 s. 

Kuvaus: Kahdesti Suomessa Tähtifantasia-palkittu Noituri-saaga jatkuu lukijoidensa iloksi uudella, vetävällä romaanilla, jonka tapahtumat sijoittuvat sarjan aloittaneen Viimeinen toivomus -novellikokoelman aikoihin.
(Täytyy alkaa pitämään vauhtia noiden Noituri-kirjojen kanssa... )

Ronja Salmi & Mikko Toiviainen: 12 tarinaa kirjoittamisesta
WSOY 2017 


Kuvaus: Ronja Salmi ja Mikko Toiviainen ovat haastatelleet omien alojensa huippuja ja kirjoittaneet kirjan innostuksesta, työstä ja unelmista, jotka vievät eteenpäin näitä ihmisiä. Kirja inspiroi lukijaansa tarttumaan omaan työvälineeseensä, onhan kaikkein tärkeintä aloittaminen. Kirja tarjoaa myös lukuisia käytännön vinkkejä ja harjoituksia omaan kirjoittamiseen.

 Stephen Hawking: Mustat aukot - BBC:n Reith -luennot
WSOY 2017, 100 s. 
Kuvaus: Stephen Hawking on tutkinut avaruuden kenties salaperäisimpiä kohteita, mustia aukkoja, koko aikuisikänsä. Tässä kansantajuisessa kirjassa hän kertoo mitä me näistä normaaleja luonnonlakeja rikkovista ilmiöistä tiedämme. (Kyllä, mustan aukon kautta voi olla mahdollista matkustaa toiseen maailmankaikkeuteen). Kirja perustuu Hawkingin BBC 4:lle pitämiin luentoihin.

Mick Wall: Guns n' Roses - Viimeiset jättiläiset
Johnny Kniga 2017, 350 s.

Kuvaus: Guns N´ Roses oli lajinsa viimeinen. Ennakoimaton, kaoottinen ja vaarallinen. Ja valtava. 1960-luvun jättiläisten perillinen suoraan alenevassa polvessa.

 Mona Tähtinen: Say it with a cake
WSOY 2017, 144 s.

Kuvaus: Kerro se kakuin! Say It With a Cake! on kakkukirja kaikille aisteille. Kakkumuija Mona Tähtisen omaperäiset kakut taikovat juhlantuntua arkeen ja kruunaavat yhdessä jaetut hetket.
(Gluteenittomia reseptejä täytyy alkaa kokeilemaan enemmän)

 Jani Kaaro: Kauniimpi maailma
WSOY 2017, 256 s.

Kuvaus: Tiedetoimittaja Jani Kaaro tunnetaan ajattelijana, joka kulkee rohkeasti loppuun ajatuspolkuja, joita muut eivät rohkene seurata. Kauniimpi maailma -kirjan teksteissä hän tutkii arkipäiväistä olemassaoloa uusimman tieteen ja luonnonkansojen ikiaikaisen elämänmenon kautta. Miksi olemme onnettomia kaiken materian keskellä? Ovatko talouden rautaiset lait ikuiset? Määrittääkö aivojen sähköinen toiminta olemassaolomme? Tiedetoimittaja Jani Kaarolle nämä eivät ole tyhjiä ajatelmia tai kannanottoja vaan kysymyksiä, jotka vaativat vastausta.

Anne Leinonen: Kirjanoita
WSOY, 2017

Kuvaus: 17-vuotias Aura näkee välähdyksiä toisesta maailmasta: kun hän katsoo näyteikkunaa Bulevardilla syyssäässä, ikkunasta heijastuu lumimyrsky ja hänen takanaan kulkee ihmisiä, joita ei ole olemassa. Hän asuu Helbyssä, joka vain muistuttaa 2010-luvun Helsinkiä. ...

 Teemu Keskisarja: Suomen ihmisten historia
WSOY 2017, 128 s.


Kuvaus: Sankareina eivät kamppaile kruunupäät - vaan suomalaiset tytöt ja pojat.
Ihmisten historia elää Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden kunniaksi julkaistavassa teoksessa. Historioitsija Teemu Keskisarjan kertomukset on kuvittanut sarjakuvataiteilija JP Ahonen.
***

Melko tietokirjapainotteisia nämä minun valinnat, mutta haittaako se. :D Kiinnostavia uutuuksia tulossa paljon, niin lasten- ja nuortenkirjoissa kuin aikuisten kirjoissakin.

Uutuuksista ovat kirjoittaneet myös Karvakasan alta löytyi kirja ja Yöpöydän kirjat.
8 kommenttia:

 1. Mä oon monesti katellut tuota Noituri-sarjaa ja se kiinnostaa kovasti, mutta vielä ei oo tarttunut kirjastosta matkaan. En oikeastaan edes tiedä miksi, kun se kuitenkin taitaa olla aika tykätty sarja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen aika vasta näihin herännyt. Näiden pohjalta on tehty myös suosittu toimintaroolipeli, joka on nostanut kirjojen suosiota entisestään. En ole koskaan peliä pelannut, mutta kirjat ovat olleet tosi hyviä, suosittelen tutustumaan kyl. :)

   Poista
 2. Toi kakkumuijan kirja on varmasti upea. Olen ihaillut hänen kakkujaan lehtijutuissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kansikuva ainakin näyttää herkulliselta! Mutta jos minä yrittäisin tuollasta koristelua... Ei varmaan näyttäis ihan yhtä hyvältä. :')

   Poista
 3. Ronja Salmen ja Mikko Toiviaisen kirja kiinnostaa täälläkin. Guns n' rosesia mietittiin myös, mutta hyllystä löytyy niin monta lukematonta musiikkiaiheista kirjaa, että saa jäädä odottamaan parempia päiviä. Gluteenittomat leipomusreseptit kelpaisivat keliakikkona, toisaalta niin harvoin nykyään syödään mitään herkkuja ylipäänsä ja silloin harvoin kun syödään, niin se on vain kaupan hyllyltä napattu karkkipussi tms.
  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten kun on jotkin juhlat sun muut, niin tuosta vois repäistä uuden kivan kakkureseptin. Minä taas harvoin luen musiikkiaiheisia kirjoja, mutta tuon Guns n' Rosesin voisin lukea. :D

   Poista
  2. Stephen Hawking 💟 t. Annika

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...