lauantai 31. joulukuuta 2016

Arthur Conan Doyle: Baskervillen koira


Doyle, Arthur Conan: Baskervillen koira
WSOY:n äänikirja, 6 CD-levyä
Taas kerran taittui matka Oulusta Ivaloon joulun viettoon, ja sieltä takaisin, äänikirjoja kuunnellen. Yksi valinnoistani reissulle oli eräs Sherlock Holmesin tunnetuimpia tutkimuksia, Baskervillen koira. Tämä tarina julkaistiin alun perin vuonna 1902 ja äänikirjan lukijana toimi Lars Svedberg.

Sherlock Holmes ja tohtori Watson matkustavat tässä kirjassa Englannin maaseudulle tutkimaan outoa mysteeriä: helvetillinen, suuri ja musta koira on nähty vaeltavan nummilla ja se tuntuu liittyvän seudun outoihin kuolematapauksiin jotenkin. Baskerville Hall -kartanon isäntä haluaa selvittää tämän mysteerin perinpohjaisesti, ja siksi hän turvautuukin Holmesin ja Watsonin apuun. Kuka muu tämän arvoituksen voisi paremmin ratkaista?

Sherlock Holmes on minulle jokseenkin tuttu tv-sarjoista ja elokuvista, mutta yhtään kirjaa en ollut tähän mennessä vielä lukenut. Yllätyin siitä, kuinka paljon tässä oli melkein yliluonnollisia kauhuelementtejä. Baskervillen koira kuvattiin jättimäiseksi, tultasyökseväksi helvetinkoiraksi, sellaiseksi jollaista kukaan ei koskaan ennen nähnyt. Koira piti kylän asukkaita kauhun vallassa. Itselläkin alkoi ihan hirvittää, kun joku lähti yksin pimeässä nummille kävelemään ja koiran varjo piirtyi hänen takanaan.. Hui.

Matka sujui kyllä mukavan jouhevasti tätä kirjaa kuunnellessa. Tosin välillä ärsytti, kun levy alkoi pätkimään ihan älyttömästi yhdessä kohtaa, ja siinä piti kelata rutkasti eteenpäin. :(

Uusi Sherlock tv-sarjassa on ilmeisesti tästä tarinasta tehty versio, sen voisi katsoa. Jännä nähdä, että miten tämä on sovitettu ja onko siinä yhtä hyytävä tunnelma kuin kirjassa...Taiteilijan käsitys Baskervillen koirasta. 

***

Iloista uutta vuotta kaikille! 🎇 🎆 🎇

Meillä kokataan uuden vuoden kunniaksi tortilloja ja pysytään visusti neljän seinän sisällä. :D


4 kommenttia:

 1. Oi, Baskervillen koirassa on sellaista tunnelmaa, että sitä on kiva lukea syksyllä, kun on pimeää. Suosittelen tutustumaan lyhyempiin Sherlock Holmes-tarinoihin, tykkään ainakin itse niistä eniten. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelinkin, että näitä voisi lukea enemmänkin. Tässä oli kyllä oikein onnistuneesti luotu tunnelma, vähän sellainen selkäpiitä karmiva. Mutta ei liikaa. :D

   Poista
 2. Me ollaan ihan hullaannuttu äänikirjoihin tässä viime aikoina. Baskervillen koiran haluaisin lukea ja se toimisi varmaan äänikirjanakin. Me ollaan hei neljän seinän sisällä myös! :D Hyvää uutta vuotta ja lukuiloa vuodelle 2017.
  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää kuuntelen äänikirjoja lähinnä autossa istuessa. :D Tämä toimi minusta hyvin äänikirjana, tunnelma ainakin välittyi. Ja toivottelen samaa myös teille! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...