maanantai 5. joulukuuta 2016

Mauri Kunnas: Joulupukki ja noitarumpu

Kuvat ja teksti Mauri ja Tarja Kunnas
Otava 1995

Tämä Mauri Kunnaksen ihastuttava joulukirjojen klassikko tarttui mukaani selaillessani kirjaston lastenkirjoja. Veikkaisin, että varsinkin 1990-luvulla varttuneille tämä kirja tuo lapsuuden joulumuistot mieleen. Etenkin kirjasta 1996 ilmestynyt piirretty on jäänyt ainakin omaan mieleeni, sillä joulunahan piti aina istua katsomassa jouluohjelmia ja odottelemassa joulupukkia.

Tämä oli aina jännittävä ja hauska ohjelma. Varmasti tämän muistaa myös nuorempien (ja miksei vanhempienkin) ikäluokkien lapset, sillä onhan tämä toistuva ohjelma telkkarissa aina joulun alla. Luulen että tämä on myös monelle isille ja äidille on tuttu. :)

Voi käkkäränväkkäränkekkarankakkarankikkara!


Joulupukki ja noitarumpu on tarina Joulukylässä asustelevista ja jouluun valmistautumassa olevista tontuista, Joulupukista ja kadonneesta kirjeestä. Joulupukki on lukemassa lasten joululahjatoiveita, kun avaakin kirjeen, joka näyttää tosi vanhalta. Siitä ei kyllä meinaa saada mitään selvää. Joulupukki lähtee tonttulasten Nooran ja Villen kanssa selvittämään kirjeen arvoitusta, ja he kiertävät joulukylän jokaisen tontun luona kysymässä, että osaavatko he sanoa mitä kirje oikein esittää.

Mutta yhtäkkiä Joulupukki joutuu kaikkien mahdollisten kepposten uhriksi, eikä se voi enää olla sattumaa, että aina samaan aikaan kuuluu "pum pum pum", ihan kuin joku soittaisi rumpua! Noora ja Ville lähtevät selvittämään tätä ihmeellistä arvoitusta. Kuka kiusaa Joulupukkia ja miksi?Kunnaksen kuvitusta on ilo katsella, sillä sieltä löytyy jokaisella lukukerralla jotain, mitä ei ole aiemmin huomannut. Tarina sopii mielestäni niin perheen pienille kuin isommillekin lapsille. Itse ainakin tykkäsin tätä kirjaa lukea, vaikka tiedän tarinan ulkoa jo melko hyvin muutenkin...


4 kommenttia:

 1. Voih, kyllä tuo 90-luvun lapsena on tullut telkkarista nähtyä! Kirjaa muistelisin opettajan lukeneen joskus ala-asteen äidinkielentunnilla, mutta itsekseni en ole ikinä lukenut. Ehkäpä joskus tarttuu kirjastosta matkaan joku Kunnaksen kirja :)
  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunnaksen kirjat on kyllä mahtavia! Kun en jaksanut tuota oikeaa Kalevalaa lukea läpi, luin Kunnaksen Koirien Kalevalan. :D Seuraavaksi ajattelin lukea Seitsemän koiraveljestä...

   Poista
 2. Kunnaksen kirjat ovat jo klassikkoja :) Minullakin on Seitsemän koiraveljestä ja Koirien Kalevala kirjahyllyssä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löytyisipä minultakin tuollaisia aarteita omasta hyllystä. :D On ne vain niin mainiosti kirjoitettuja ja kuvitettuja, joten ei mikään ihme, että nämä vanhemmatkin kirjat ovat edelleen suosittuja. Hyvin ovat kestäneet aikaa Kunnaksen kirjat. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...