maanantai 7. marraskuuta 2016

Terhi Ekebom: Kummituslapsi


Ekebom, Terhi: Kummituslapsi
Asema, 2013. 
Lainasin vastikään kaksi Terhi Ekebomin sarjakuvakirjaa, joista toisesta en yhtään tykännyt ja tähän taas rakastuin. Sarjakuviin pitäisi muutenkin tutustua enemmän, jos sieltä tällaisia helmiä löytyy...

Kummituslapsi on kauniisti kuvitettu ja hieman surumielinenkin kertomus naisesta, joka muuttaa yksinäiseen taloon synkän metsän laidalla. Metsä on täynnä hylättyjä henkiä, jotka etsivät pääsyä pois, mutta pimeässä ne eivät löydä tietä ulos. Nainen päättää alkaa auttamaan henkiä ripustamalla metsään naruja, joita seuraamalla voi löytää valoon. Pieni kummituslapsi ei kuitenkaan halua lähteä, mutta kiinnostuu kovasti tästä uudesta tulokkaasta.

Pidin todella paljon sarjakuvan tyylistä ja sävystä. Kuvat ovat aina sivunkokoisia lyijykynäpiirroksia. Tekstiä on harvakseltaan, sillä tarinan kulun pystyy hyvin ymmärtämään jo pelkkien kuvien avulla. Tykkäsin siitäkin, että naisen menneisyydestä ei paljoa paljasteta, muuten kuin pienin vihjein. Tämän kirjan luki läpi myös todella nopeasti.

Jos etsit jotain helppolukuista sarjakuvaa kummituksilla ja pienellä surumielisyydellä höystettynä, tartu tähän kirjaan. :)


2 kommenttia:

 1. Sarjakuvat on täälläkin vähän semmonen, että kiinnostaa kyllä, muttei oikein tiedä mistä alottaisi. Tässä on muuten oikein kiehtova ja kutsuva kansi - otetaan tutustumisen alle. :)
  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä tutustua! Pitäisi itsekin pysähtyä useammin kirjaston sarjakuvaosastolla, ettei aina vain kävelisi ohi... Jää muuten aarteet löytämättä. :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...