perjantai 30. kesäkuuta 2017

*Ajattomia satuja ja tarinoita* haastekoonti

http://kirjojenpyorteissa.blogspot.fi/2017/01/ajattomia-satuja-ja-tarinoita.html


Tammikuussa pistin liikkeelle lukuhaasteen, jossa oli tarkoitus lukea klassikoiksi muodostuneita satuja ja tarinoita. Sai lukea jotain itselle jo tuttua, mutta mielellään myös jotain aiemmin lukematonta.

Minä en ole ollut aikaisemmin hirveästi lanu-klassikkoihin syventynyt, muuta kuin pintapuolisesti opiskelujen ohessa. Ajattelin, että tämä virhe täytyy ehdottomasti korjata jossain vaiheessa, ja tämmöinen lukuhaaste potkaisi oikein mukavasti minun tutustumisretken käyntiin. Oli myös mukava huomata kuinka moni lähti tähän mukaan, ja mielenkiinnolla olen seuraillut mitä muut ovat tähän lukeneet. 😃 💕

Haasteen aikana luin nämä kuusi kirjaa + yhden sadun:- Aili Somersalo: Mestaritontun seikkailut
- Tove Jansson: Taikatalvi
- Tove Jansson: Muumit ja suuri tuhotulva
- Antoine de Saint-Exupéry: Pikku prinssi - ja miten tarina syntyi
- Lewis Carroll: Alicen seikkailut ihmemaassa
- Beatrix Potter: Petteri Kaniinin satumaailma
- Grimmin sadut: Punahilkka  

Olen tykännyt kaikista lukemistani klassikkokirjoista tähän mennessä. Mukana oli niin suomalaisia kuin ulkomaisiakin teoksia, mutta mitään kovin paksua tai raskaslukuisempaa kirjaa tähän ei tullutkaan valittua. Muutama klassikko on tällä hetkellä mielessä, joihin tekisi mieli tarttua jatkossa:

- C. S. Lewis: Narnian tarinat (joka muuten löytyy jopa omasta hyllystä! Hii!)
- Rudyard Kipling: Viidakkokirja
- J. M. Barrie: Peter Pan

Ja myös kiinnostus satuja kohtaan on herännyt, varsinkin alkuperäisversioihin:

Tuhannen ja yhden yön tarinat
Grimmin sadut
H. C. Andersenin sadut

... Ja niin edelleen. Ainakin näihin pyrin tutustumaan loppuvuoden aikana.

💮💮💮

Ajattomia satuja ja tarinoita -lukuhaaste tosiaan päättyy 30.6.2017. Voit jättää linkin omaan haastekoontiisi joko tähän tai haasteen aloituspostauksen kommenttikenttään. Kummastakin sen varmasti löydän. 😃 Koitan saada ensiviikon loppupuolella jonkinmoisen koosteen luetuista kirjoista ja kirjailijoista tehtyä, elikkä jos haluat oman koosteen siihen mukaan, niin kannattaa linkittää se tänne vaikka keskiviikkoon 5. 7. mennessä, silloin pääsee varmasti laskuihin mukaan.


16 kommenttia:

 1. http://kirjasahkokayra.blogspot.fi/2017/06/ajattomia-satuja-ja-tarinoita.html
  Kiitos Jenny satumaisesta lukuhaasteesta, jota olisin voinut jatkaa pitempäänkin, sillä luen todella paljon kirjoja lapsille. Omassa postauksessani on vain murto-osa tänä vuonna lukemistani lastenkirjoista, mutta Pikku Prinssi on se ihanuus jolla on lapsuudestani asti ollut paikka sydämessäni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikku Prinssi oli oikein ihana löytö tämän haasteen aikana, itse en ollut sitä aiemmin lukenut. Mukavaa että osallistuit haasteeseen! :)

   Poista
 2. Kiitos haasteesta! :) Tässäpä minun postaukseni:http://luetaankotama.blogspot.fi/2017/06/ajattomia-satuja-ja-tarinoita-meidan.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia ja mukavaa että osallistuit tähän haasteeseen! :) Astrid Lindgrenin tuotantoon pitäisi itsekin perehtyä paremmin.

   Poista
 3. Mukava haaste! Tässä tyttömäinen kirjasaaliini:
  https://kirjanpauloissa.blogspot.fi/2017/06/ajattomia-satuja-ja-tarinoita-koosteena.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivasti sait luettua tähän! Mukavaa että osallistuit haasteeseen. :) Tiina-kirjat, ja muutenkin tyttökirjat, ovat jääneet minulla lukematta, mutta olisi hauska joskus tutustua niihinkin.

   Poista
 4. Mukava haaste! Koonti: http://unelmienaika.blogspot.fi/2017/06/ajattomia-satuja-ja-tarinoita.html?m=1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että osallistuit haasteeseen! :) Muumeja aion minäkin lukea myös jatkossa. Taikurin hattu oli pienenä yksiä lempparijaksoja :D

   Poista
 5. Kiitos ihanasta haasteesta! ♥ Harmi, ettei kestänyt pitempäänkin, niin kivaa siihen oli lukea. :) Paras haasteeseen lukemani teos oli Colin Dannin Kaukametsän pakolaiset ja huonoin Michael Enden Tarina vailla loppua, joista molemmista tulee bloggaukseni vielä lähiaikoina, muut kuusi teosta löytyvät jo blogista. Koosteeni ilmestyy huomenna kuukauden luettujen kanssa samassa postauksessa täällä: http://kirjakissa.blogspot.com/2017/07/kesakuun-luetut-ja-puolivuosikatsaus.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, Kaukametsän pakolaiset oli aivan ihana piirretty joskus 90-luvulla! Pitää ehkä itsekin tutustua tuohon kirjaan. Kiitos että osallistuit haasteeseen! :)

   Poista
 6. Oma saaliini jäi yhteen Viisikkoon, mutta senkin pariin oli hauskaa palata. Kiitos haasteesta! https://suketus.blogspot.fi/2017/02/ystavanpaivan-lukumaraton.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi kirja riitti tähän haasteeseen, mukavaa että osallistuit! :)

   Poista
 7. Kiitos haasteesta! :) Sain luettua vain kolme kirjaa, mutta blogissa tulee kyllä kirjoitettua samaan tapaan lastenkirjoista kuin ennenkin. Aina törmään kivoihin aikuiseenkin makuun sopiviin klassikoihin :)

  http://elegiakirjat.blogspot.com/2017/06/salainen-puutarha-frances-hodgson.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin varmasti jatkan lastenkirjallisuuden klassikoiden parissa nyt kun olen niistä innostunut. :D Kiitos että osallistuit haasteeseen!

   Poista
 8. Kiitos haasteen emännöinnistä:) Tästä jäi kipinä lukea vielä lisääkin.
  http://hh-lukija.blogspot.fi/2017/06/astrid-lindgren-mio-poikani-mio.html

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...