Ihana kirpparilöytö


Parin viikon kesäloman kunniaksi päätin uskaltaa ostaa ruukkuruusun, katsotaan kuinka kauan se pysyy elossa. Mulla ei ole viherpeukalotaitoja sitten yhtään ja kissa rakastaa syödä kaikki kukat mihin se pääsee käsiksi. -.- Unohdin myös ostaa kukkamultaa, joten siksi kukka nyt tässä kuvassa näyttää omituiselta tuossa ruukussa.

Eilisellä kirpparireissulla (lähdin Oulun keskustaan ostamaan maalia ja kattolamppua, en hankkinut kumpaakaan, mutta ostin tämän...) löytyi kutsuvan näköinen kokoelma Grimmin satuja. 💜 Kotona tarkemman tutkailun alla paljastui, että näissä on 200 + 1 Grimmin satua suomennettuna! Esittelytekstistä ymmärsin myös, että nämä ovat ihan alkuperäisversioita kunnioittaen suomennettu, joten varmaan poikkeavat jonkin verran Disneyn piirretyistä, joita pienenä tuli katsottua. Näistähän minä lukaisen pari satua vielä Ajattomia satuja ja tarinoita -haasteeseen.

Muita kirjaostoksia ei ole viime aikoina tullut tehtyä. Itse en olisi raaskinut näistä luopua, mutta toisen roska on toisen aarre, vai miten se meni. :)

Oletteko te tehneet kirjalöytöjä lähiaikoina? 

Kommentit

 1. Vai että kukkia syövä kissa... omassa kodissa asuva mirri vain tuoksuttelee niitä mielellään. Mutta ovatpa somannäköisiä nuo satukirjat, mainio kirpparilöytö.

  Itse löysin viime viikolla Kaarlo Sarkian Runot vuodelta, se on painettu 1945 ja maksoi muutaman euron. Luulin sen olevan aarre, jossa on Uuno Kailaan omakätisesti kynällä kirjoitettu ja Sarkialle omistettu runo, muta kun se on päivätty vuodelle 1931, sen täytyy olla painettu kirjaan, vaikka se näyttääkin käsin kirjan sivulle kirjoitetulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu meidän kissa tykkää kasveista vähän liikaa...

   Voi olisipa vain ollut löytö, jos se olisi ollut oikeasti käsin kirjoitettu! Mutta muutenkin kyllä kiva löytö. :)

   Poista
 2. Nämä alkuperäiset sadut ovat ihania, olen ihan hulluna niihin (ja satuihin muutenkin)! Puhumattakaan sitä, kuinka kauniita kirjat ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, satuja on mukava lueskella aina välillä. Satukirjat ovat myös monesti tosi nättejä kyllä. :)

   Poista

Lähetä kommentti