Peaky Blinders (tv-sarja 2013- )

by - kesäkuuta 20, 2017

Aloin tässä vastikään katsomaan C Moren ohjelmakirjastosta tällaista brittisarjaa kuin Peaky Blinders. Koukutuin kyllä ekasta jaksosta asti ja sain katsottua viikon sisään kaikki kolme kautta, jotka tästä on tullut. Joka kaudessa on aina kuusi tunnin jaksoa, joten ei tämä nyt kovin paha urakka ollut. Viimeinen kausi jäi kyllä sellaseen cliffhangeriin että oksat pois! Neljännen kauden pitäisi alkaa tänä vuonna, mutta päivämäärästä ei ole tietoa... Nyyh.

Sarjan eka kausi sijoittuu vuoden 1919 Englantiin Birminghamin kaupunkiin, ja seuraa gangsteriklaaniperhettä nimeltä Peaky Blinders. Nimi juontaa juurensa oikeaan tuon ajan gangsterijengiin, joka ruukasi ommella lakkinsa lippaan partateriä. Ekalla kaudella perheen keskimmäinen veli Tommy Shelby on juuri palannut ensimmäisestä maailmasodasta kotiin ja ottaa rikollisliigan ohjakset tiukasti käsiinsä. Hänen oveluutensa avulla Peaky Blinders alkaa laajentaa alueitaan ja tienata suuria summia rahaa. Mutta oveluudella ja ahneudella on hintansa.

Pelotonta, ovelaa ja häikäilemätöntä päähenkilöä Tommy Shelbyä esittää hienosti Cillian Murphy. Täytyy sanoa, että yleensä en pidä siitä, jos hahmon ilmeet ei paljoa vaihtele, mutta tähän tuo sopii vallan mainiosti. Tommy on juuri sellainen hahmo, joka ei halua koskaan paljastaa mitä oikeasti ajattelee. Kaikki henkilöt aina veljistä Johnista ja Arthurista sisko Adaan ja täti Pollyyn ovat mielestäni mukavan moniulotteisia ja kiinnostavia, kiinnostavimmat heistä etenkin Tommy ja Polly.

Shelbyjen Perhe elää rikollista ja melko häikäilemätöntä elämää: he lahjovat poliisit, painavat vastustajat alas ja porskuttavat menemään. Silti heistä on vaikea olla pitämättä. Mutta ekalla kaudella kaupunkiin saapunut uusi poliisi, joka hääsi IRA:n Irlannista kovin ottein, on tullut pistämään lopun myös Peaky Blindersille. Vastusta tuovat myös kilpailevat rikollisliigat.

Tämä on tosiaan melko verinen sarja, jossa juonittelua, valtataisteluja, rakkaussuhteita ja perheenjäsenten välisiä skismoja riittää. Taustalla tietenkin mielenkiintoinen 1920-luku poliittisine ilmapiireineen, puvustuksineen ja tapahtumineen. Suosittelen tsekkaamaan jos tällainen yhtään kiinnostaa! Tämä on oikein laadukas ja erittäin koukuttava sarja.

Kurkkaa myös nämä:

4 Kommenttia

 1. Ai C Morella olisi kolmaskin kausi nähtävissä?! Netflixissä on toistaiseksi vain kaksi. Cillian Murphyn ilmeettömyys on tässä tosiaan toimivaa, suorastaan hyytävää. Hieno sarja ja itse pidän erityisesti soundtrackistä. Musiikkia käytetään sarjassa melkeinpä täydellisesti (ehkä vähän samaan tapaan kuin vaikka Trainspottingissa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu on siellä! :D Mäkin hoksasin että Netflixillä on vain kaksi jostain syystä, mutta varmasti se sinnekin ilmaantuu sitten jossain vaiheessa. Ja samaa mieltä soundtrackista, toimii. :)

   Poista
 2. Minäkin aloin katsomaan tätä kun eka kausi tuli, mutta loput on jääneet tiirailematta. Eikös Tom Hardykin tule kuvioihin jossain vaiheessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin joo, seki piti mainita. :D Joo on se mukana ja ilmeisesti neloskaudella kans!

   Poista